Må man selv tilslutte tørretumbleren?

Har din tørretumbler stikprop, må du selv tilslutte den – Bliv klogere herunder

Generelt gælder det, at du gerne må tilslutte de fleste hårde hvidevarer selv. Ved installationer af hårde hvidevarer, som kræver ændring af El installationer, og hvor ledninger i vægge skal lægges anderledes, er det nødvendigt at kontakte en el-installatør.

Disse installationer er nemlig mere komplicerede og kræver derfor den fornødne viden og erfaring, som en el-installatør har. At installere en tørretumbler kræver ikke ændring af vandinstallation. En tørretumbler med stikprop må du derfor gerne selv tilslutte. Det anbefales at bruge et stik med jordforbindelse (stik med tre ben) for at undgå at få stød.

Er der jordforbindelse i stikkontakten, skal denne overføres til din tørretumbler eller andre større hårde hvidevarer. Store hårde hvidevarer skal nemlig altid have overført jord, såfremt der er jord i stikkontakten. Er det første gang, at du skal installere en tørretumbler, er det en god idé at tage kontakt til en el-installatør, som kan guide dig eller udføre installationen for dig. Bor du i Rødovre, København eller omegn, og mangler du en dygtig el-installatør, er Trebbien Electric et godt bud.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Stå for din virksomhedsøkonomi og spar penge

Definition af regnskab